Про те, як правильно пити віскі, ми часто дізнаємося з американських фільмів, де герої безжально розбавляють його содовою, кидають в келих велика кількість льоду і т.д. Не маючи уявлення про реальні традиції вживання цього напою, багато хто вважає, що «голлівудський» варіант і є єдино правильний. Однак в реальності справа йде зовсім не так. Пити віскі подібним чином можна, тільки якщо Ви вживаєте зовсім недорогий напій, що не володіє видатними якостями. Високоякісні сорти не можна розбавляти. А щоб отримати від них максимальне задоволення, дотримуйтеся декількох простих правил.
Быстрая и выгодная скупка алкоголя осуществляется нашими специалистами.
Пити віскі варто лише в комфортній обстановці. Ідеально підходить для цього тихий сімейний вечір з родиною або найближчими друзями. До того віскі один з небагатьох видів алкоголю, який «не гріх» пити на самоті. Він як не можна краще підходить для філософських роздумів. Оскільки віскі має високу фортецею, вживання його найкраще запланувати на другу половину дня, коли Вам вже не потрібно буде кудись бігти, і Ви зможете повноцінно розслабитися зі стаканчиком улюбленого напою.
Оптимальною температурою для подачі вважається діапазон від 18 до 21 градуса. Підтримувати такі параметри допомагають спеціальні шафи для алкогольних напоїв. Якщо ви зберігаєте віскі в звичайному барі, слід його зовсім небагато охолодити до даних цифр.
Келихи для віскі зазвичай використовують невисокі з прямими стінками і товстим дном. Однак така відкрита форма не дозволяє ароматам сконцентруватися. Краще вибирати для дегустації келихи тюльпановідной форми на невеликих ніжках або використовувати посуд для вина.
Подавати до столу віскі прийнято в пляшці. Її витирають чистим рушником, відкривають і кожен з присутніх сам наповнює свій келих. Якщо в компанії присутні дами, за ними доглядає чоловік. Наповнювати келих потрібно на одну третину, залишаючи вільний простір в склянці для концентрації ароматів.
Перш ніж зробити перший ковток, помилуйтеся грою кольору в бокалі, оцініть аромат напою і лише потім приступайте до дегустації. П'ють віскі маленькими ковтками, затримуючи його в роті на кілька секунд, і потім ковтаючи. Так він залишає тривалий післясмак і дозволяє насолодитися нюансами смаку. Оцінивши смакові якості, можна додати в келих буквально пару крапель чистої води. Багатьом сортам вона допомагає краще розкритися.
Хороший віскі не вимагає закуски. Зазвичай його п'ють після трапези, на ситий шлунок, супроводжуючи лише ароматної сигарою або чашкою міцної кави. Втім, якщо потреба в закусках є, можна подати різні страви в залежності від різновиду напою. Шотландський скотч добре закушувати копченим лососем та іншими морепродуктами, ірландський віскі добре поєднується з смаженим м'ясом, а бурбон з десертами і фруктами.